Fidelinka u stečaju

Bez autora
Jul 29 2010

Prema odluci Privrednog suda u Subotici, kompanija Fidelinka AD se od 28. jula nalazi u stečaju. Stečaj je pokrenula AIK banka, kao jedan od poverilaca, čija se potraživanja kreću oko 300 miliona dinara. Za stečajnog upravnika postavljen je Zoran Stojanović iz Bačke Topole, a stečajni sudija je sudija Privrednog suda Ilona Stajić. Stečajnim postupkom obuhvaćena je samo kompanija Fidelinka AD, dok njenih deset ćerki firmi i dalje rade i one su nezavisne u ovom slučaju. Međutim, najveći deo radnika, njih više od 350, zaposlen je upravo u Fidelinci AD iako rade u ostalim firmama, pa će jedan od zadataka biti kako ih sačuvati od otpuštanja. Kako je posao vođenja stečeja preuzeo tek par sati pre nego što se obratio novinarima, Stojanović nije znao da kaže kakvi su planovi i mogućnosti za dalji opstanak ove firme, ali je potvrdio da pre svega fabrika hleba i dalje radi, kao i da gotovo i nema uskladištenog žita u silosima Fidelinke ASD, te da ni proizvođači žita neće biti ugroženi.

Fidelinka u stečajuPrema odluci Privrednog suda u Subotici, kompanija Fidelinka AD se od 28. jula nalazi u stečaju.

Stečaj je pokrenula AIK banka, kao jedan od poverilaca, čija se potraživanja kreću oko 300 miliona dinara. Za stečajnog upravnika postavljen je Zoran Stojanović iz Bačke Topole, a stečajni sudija je sudija Privrednog suda Ilona Stajić.

Stojanović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da je stečajnim postupkom obuhvaćena samo kompanija Fidelinka AD, dok njenih deset ćerki firmi i dalje rade i one su nezavisne u ovom slučaju. Međutim, najveći deo radnika, njih više od 350, zaposlen je upravo u Fidelinci AD iako rade u ostalim firmama, pa će jedan od zadataka biti kako ih sačuvati od otpuštanja. Kako je posao vođenja stečeja preuzeo tek par sati pre nego što se obratio novinarima, Stojanović nije znao da kaže kakvi su planovi i mogućnosti za dalji opstanak ove firme, ali je potvrdio da pre svega fabrika hleba i dalje radi, kao i da gotovo i nema uskladištenog žita u silosima Fidelinke ASD, te da ni proizvođači žita neće biti ugroženi.

Ni u gradskoj upravi, ni u sindikatu, kao ni sam stečajni upravnik nisu mogli reći ko je stvarni vlasnik jedne od najvećih fabrika hleba i peciva u Vojvodini. Nezvanično se može čuti da su vlasnici van zemlje i da su po već poznatom scenriju zadužili kompaniju, a novac izneli iz zemlje, uključujući i onaj od prodaje poslovnog prostora širom Srbije, tako da je praktično Fidelinka AD bez ikakve imovine, što otvara pitanje naplate potraživanja poverilaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik